Fem sätt att komma ned i varv i jul

2 december 2019

Snart är det jul igen och för många blir det en ledighet fylld av ansvar och krav trots att man helst av allt skulle vilja njuta av lite välförtjänt vila.

I vår blogg har vi listat många tips och råd för att komma ned i varv och minska stressen – både på och utanför arbetsplatsen. Här kommer några favoriter som passar extra bra för julledigheten och den eventuella stress den kan skapa.

Fem tips för att varva ned i jul:

  1. Vår hjärna kommer inte ge kroppen klartecken för att vila så länge vi är inne på sociala medier eller tittar på serier – så att byta ut mobilen och tv:n mot en god bok är en bra idé om du vill hjälpa kroppen att varva ned. Här kan du läsa mer om hur du kan stänga av kroppens stresspåslag.
  2. Ta en promenad i naturen. Forskning visar nämligen att vi automatiskt varvar ned när vi befinner oss i skogen. Har du ingen skog i närheten så går det bra med en park. Gå långsamt och njut! Här kan du läsa mer om vad som händer i kroppen när vi är i naturen.
  3. Ha en rörlig jul! Att röra på sig minskar lagrad stress i kroppen och det blir lättare att slappna av efter lite fysisk träning. Under vintern kan man passa på att åka både skridskor och skidor. Ingen snö? Varför inte passa på att göra lite enkel hemmaträning i mellandagarna? Här tipsar vi om några övningar du kan göra hemma i lugn och ro.
  4. Närvaron i nuet är viktig för att kroppen ska kunna varva ned och stressa av. Men att behålla fokus på nuet kan vara svårt och det kan behövas några verktyg för att lättare hitta dit. Ett sådant verktyg är att tänka på sin andning och att gärna andas så långt ned i magen som möjligt. Bara några andetag kan räcka för att göra skillnad. Här skriver vi om en andningsövning som du kan prova.
  5. Massage gör att kroppens stresshormoner minskar och må-bra-hormonerna ökar. Du kan göra egenmassage själv, be en familjemedlem att knåda några minuter eller boka en behandling hos en massageterapeut. Här listar vi några massageövningar som du kan göra själv.

Läs även: 10 tips för en stressfri jul.


Få offert direkt på företagsmassage nedan och räkna ut er månadskostnad.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 
Relaterade inlägg