Tips till dig som nystartad massör

 

Är du ny i branschen och känner dig osäker på var du ska börja för att komma igång med din verksamhet?

Att starta eget är roligt, men det är många delar som är viktiga att hålla koll på innan du kör i gång. Vi ger några tips på vad som kan vara bra att tänka på.

Fyll i formuläret längst ner på sidan för att få mer omfattande information skickat till din mejl – det kostar ingenting.

8 snabba tips:

  • Gå en ”starta eget kurs.” Det finns både digitala, fysiska och kostnadsfria kurser som du kan gå som ger dig en bra grund.
  • Ta professionell hjälp. Är du ingen expert på bokföring? Mycket kan gå fel om du inte har tillräcklig koll så kolla upp möjligheter kring att få hjälp med detta.
  • Försäkring. Ge dig själv trygghet genom att se till att du är ordentligt täckt ifall något skulle hända dig, din lokal eller kund.
  • Se till att synas. Skapa en egen hemsida och skaffa en digital bokningskalender – det gör det enklare för kunder att hitta dig och boka tid. Se också till att ha en företagsinstagram och en Facebooksida för ditt företag för att bli extra synlig.
  • Profilering och varumärke. Tänk på att ta en professionell bild på dig själv så kunden känner sig trygg med dig som massör. Rama in ditt diplom och var tydlig med att du är seriös och försäkrad. Använd din yrkestitel på dina digitala plattformar.
  • Gör en analys av marknaden. Vilka marknadspriser finns i ditt område? Hur tar andra i branschen betalt? Kolla upp olika betalmedel och kassasystem.
  • Ta hjälp av större aktörer. Innan du har en egen kundkrets kan det vara till stor hjälp med olika samarbeten för att få igång sin verksamhet och få in nya kunder.
  • Nätverka. Det finns flera olika förbund inom branschen som kan vara värdefulla att gå med i för att hålla sig uppdaterad och ha kontakt med andra massörer.

Vill du ha mer omfattande information och tips inför att starta ett eget företag? Fyll i formuläret nedan så skickar vi det till dig - helt kostnadsfritt.