Tips på aktiviteter för en givande hemester

30 juni 2020

Nu är det många som går på en efterlängtad semester och den här sommaren misstänker vi att ovanligt många kommer spendera den på hemmaplan. Även om myndigheter och länder börjat öppna upp restriktionerna så att vi kan röra oss mer fritt än under våren så är det många som kommer att vara försiktiga och hålla sig hemma. Så hur ska man på bästa sätt ta tillvara på ledigheten denna speciella sommar?

Vi tipsar om några olika sätt att ta tillvara på din hemester:

Logga ut
Vi har sagt det förut men vi säger det igen: att logga ut från sociala medier, mejlen och inkommande samtal är viktigt för dina stressnivåer och ditt välbefinnande. När vi är uppkopplade och inne på sociala medier är vi inte närvarande i oss själva i nuet utan i stället går hjärnan på högvarv och söker kick efter kick. Därför kan det vara svårt att låta bli mobilen – den blir en beroendeframkallande källa till nyheter och kickar. Så prova att sätta upp konkreta mål för hur du ska hantera ditt skrollande och på vilka tider du ska lägga i från dig mobilen.

Återupptäck en hobby
När hade du några veckors ledighet hemma senast? Precis – det händer inte så ofta. Så ta tillvara på den här möjligheten nu och se vad du kan göra med den. Fritidsintressen och hobbies kommer ofta sist i prio-ordningen i vardagsstressen, men kanske är det nu det är tillfälle att faktiskt ta lite tid för sig själv och återupptäcka ett intresse som lagts på hyllan? Hobbies ökar kreativiteten och gör att vi njuter av stunden – något som ökar ditt välbefinnande. Damma av gitarren, kameran eller språkkursen i sommar och njut av att utvecklas på nytt.

Gör en 30-dagars utmaning för din hälsa
Nu har du chansen! Att ta några minuter eller en halvtimma per dag i trettio dagar gör stor skillnad. Stel i nacken? Gör några övningar som mjukar upp en gång per dag. Nyfiken på yoga? Välj ut några yogaövningar att öva på varje dag eller välj ut några videos på YouTube att yoga efter. Behöver du stärka upp din hållning? Gör en plank-utmaning och se hur du antagligen får ett bättre resultat än du väntat dig. Behöver du stressa ned ordentligt? Gör en mindfulnessövning eller meditation varje dag. Du kommer att tacka dig själv i slutet på hemestern!

Vandring i skog och mark
Att vara utomhus är något vi har möjlighet till under sommaren så varför inte ta chansen att gå på en längre eller kortare vandringstur. Det du får är många positiva och hälsosamma fördelar på köpet. När du rör på dig ökar ditt välbefinnande och forskning har visat att vi varvar ned och känner oss mer harmoniska när vi vistas i naturen. När vi vandrar är det dessutom lättare att vara närvarande eftersom man är utan de distraktioner som finns hemma. En vandringstur kan alltså hjälpa dig att slappna av, lyssna inåt och kanske upptäcka dig själv på nytt.

Skapa din nya framtid
Innebär den rådande krisen en svacka eller behöver vi börja anpassa oss till en ny tid med nya rutiner och nya vanor? Oavsett vilket så har du nu chansen att tänka till och fundera på din framtid. Har tillvaron gått på autopilot ett tag? Det är du inte ensam om. Men det vi nu har chansen att göra är att utvärdera och omvärdera vår tillvaro. Vad är det som är viktigt för oss och finns det aspekter som faktiskt inte ger oss något längre. Se hemestern som en nystart och sätt upp nya planer, mål och rutiner som fungerar bättre för dig i framtiden.

Vi önskar dig en härlig och givande hemester!


Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

 
Relaterade inlägg