Öka ditt välbefinnande med massage

5 oktober 2020

Känner du att ditt välbefinnande är på topp? Eller dras du med någon av de vanliga vardagsbesvären så som ont i nacken, stelhet eller stress? Då kan du ta hjälp av massage för att öka ditt välbefinnande.

Vi listar fem sätt massage ökar ditt välbefinnande på.

Läs mer om vad du kan tänka på innan du går på massage.

Mjukar upp en stel nacke
Ont i nacken är ofta ett livsstilsproblem och orsakas av för mycket stillasittande framför datorn. Det kan också vara stressrelaterat då vi har en tendens att spänna käkar och axlar när vi inte känner att vi har kontroll på tillvaron. Här kan du läsa mer om vad ont i nacken beror på och vad man kan göra.

Lindrar stress
När stressen under dagen gör att det blir svårt att slappna av och stänga av oro eller jobbtankar på kvällen kan vi rekommendera massage. Massage lindrar stress effektivt genom att stresshormonerna minskar under och efter en behandling. Det gör att du aktivt kan ta ett grepp om din stress för att minska den genom att boka in en behandling och på så sätt öka ditt välbefinnande.

Gör dig piggare
Återhämtning i form av lugna pauser är avgörande för ditt välbefinnande. Enligt Sunt Arbetsliv har pauser under arbetsdagen en avgörande betydelse för hur vi trivs på jobbet och är dessutom bra för arbetsresultatet. Pausen du får när du går på massage ökar ditt välbefinnande då pausen i sig och massagen som ökar blodflödet i kroppen gör dig piggare och klarare i tanken.

Skapar lugn och harmoni
Massage gör att hormonet oxytocin utsöndras, ett hormon som brukar kallas för ”må bra-hormonet”. Det gör att vi känner oss lugna, mer harmoniska och till och med gladare. Oxytocinet gör att vi mår bättre helt enkelt och effekterna verkar även på lång sikt vid regelbunden massage.

Lindrar musarm och andra spänningar
Om du som många andra sitter mycket framför datorn är det lätt hänt att du överanstränger de små muskler som finns i och runt handled, arm och axel. Sådana överansträngningar kan leda till begreppet musarm – en spänningssmärta som kan vara svår att sätta fingret på men som kan bli bra med hjälp av massage. Läs mer om musarm och dess orsaker här.

Tänk på att du ska vara helt frisk när du går på massage.


Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

 
Relaterade inlägg