Få fler massagekunder

De vanligaste åkommorna massage kan hjälpa mot

2 mars 2020

Massage har en dokumenterat positiv effekt på vårt välbefinnande och kan hjälpa mot många åkommor vi drar på oss i dagens allt mer hektiska arbetsliv. De allra flesta som arbetar framför en dator eller har tyngre kroppsarbete har någon gång känt av spänningar, stelhet och smärta.

En hektisk arbetsmiljö och en allmänt stressig vardag gör att många av oss känner oss tröttare, ännu mer spända och att vi inte får vila upp oss så mycket som vi skulle behöva.

Då kan vi behöva lite hjälp på traven för att bli av med de åkommor vi dragit på oss och det är då massage ofta kan hjälpa till.

Här listar vi tre av de vanligaste åkommorna som massage kan hjälpa mot:

Musarm
Musarm är ett samlingsnamn för olika besvär som uppstår när du överansträngt vissa muskler i användningen av datormus. Överansträngningen beror på att man ofta har armen vinklad snett i en statisk ställning medan man monotont arbetar med fingrarna och handleden. Det gör att musklerna och muskelfästena runt armbågen blir överbelastade. Det man kan göra är att gå till en massageterapeut som tar hand om de överansträngda musklerna och man behöver också se över ergonomin på sin arbetsplats. HÄR beskriver vi ännu mer om vad man kan göra för att få bukt med musarm.

Ont i nacken
Det finns många orsaker till att man får ont i nacken och många olika sätt att behandla och att förebygga. Att gå till en massageterapeut är ett sätt att få reda på om det sitter i musklerna och för att få en behandling som ökar blodtillförseln och mjukar upp. Ont i nacken har ofta med muskelknutor i överansträngda muskler att göra och en massageterapeut kan lokalisera och behandla muskelknutor och stela muskler i nacke, runt oxlar och i bröstrygg. HÄR skriver vi om vad man kan göra för att förebygga och behandla en ond nacke.

Stress
Massage har en dokumenterat positiv effekt mot stress. Forskning visar att massage både minskar stresshormonerna i kroppen och ökar oxytocinet – hormonet som verkar för ökat välbefinnande. Massage kan dessutom sänka ett förhöjt blodtryck. När vi ligger och får behandling på massagebänken varvar vi oftast ned och vårt parasympatiska nervsystem aktiveras vilket får kroppen att gå in i vila och återuppbyggnad – något vi behöver mer av ju mer stressade vi känner oss. HÄR skriver vi mer om varför massage är så bra mot stress.

Läs mer om klassisk massage HÄR.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 
Relaterade inlägg