Minska stressen på arbetsplatsen

7 oktober, 2019

Stress på arbetsplatsen är ett vanligt problem bland både ledning och medarbetare och det är många som sjukskriver sig eller byter arbetsplats. Men det finns flera sätt att arbeta aktivt med stressreducering på kontoret. Här berättar vi om fördelarna med företagsmassage och hur verkningsfull denna typ av friskvård på arbetet är.

Stress, högt blodtryck, stelhet, smärta, trötthet och ineffektivitet – visste du att massage har en dokumenterat positiv effekt på alla de här åkommorna? En enda behandling gör nytta och kan skapa lugnare, piggare och mer effektiva medarbetare. Regelbunden massage kan alltså höja välbefinnandet och lugnet på arbetsplatsen. På så sätt är företagsmassage värdefullt för både den enskilda medarbetaren och hela företaget.

Anledningen till ökat lugn och skärpa är att massagen frisätter hormoner i kroppen som skapar välbefinnande och forskning visar att stresshormonerna minskar av en enda behandling. Själva behandlingen ger dessutom ett värdefullt avbrott i en stressig vardag och genom att knåda muskler och mjukdelar ökar blodcirkulationen och man blir piggare, känner sig mjukare och mer rörlig. Det leder oss i sin tur in på att massagen effektivt behandlar onda ryggar och stela nackar som är vanliga problem vid skrivbordsarbete.

Företagsmassagen är därmed en uppskattad förmån för de anställda och attraherar dessutom potentiella kandidater. Det är verkningsfull friskvård som blir av och är tillgänglig för de allra flesta.


Behöver ni minska stressen på er arbetsplats? Få offert direkt på företagsmassage nedan.

  

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.