Fem tips för en givande sommar

7 juni 2021

Snart är det många som går på en efterlängtad semester och även om vi ser vissa lättnader i restriktionerna är det många av oss som kommer stanna hemma även denna sommar. Att vi tar hand om oss och prioriterar vårt välbefinnande och vår tid är avgörande för att vi ska få en givande sommar.

Fem tips för en givande sommar.

Börja dagen med mindfulness
Om du har möjlighet så kan en liten mindfulnessövning på morgonen innan dagens aktiviteter göra underverk för ditt inre lugn. Det kan räcka med att gå upp fem minuter tidigare och göra en andningsövning. Till exempel kan du sätta dig bekvämt och andas djupt ned i magen under fem minuter samtidigt som du fokuserar på dina andetag och din omgivning här och nu. Det här är även en bra pausövning som du kan göra när som helst under dagen för att stressa ned och må bra. Läs mer om att stressa ned HÄR.

Logga ut
Vi har sagt det förut men vi säger det igen: att logga ut från sociala medier i sommar är viktigt för din stressnivå och ditt välbefinnande. När vi är ständigt är inne på sociala medier är vi inte närvarande i nuet utan i stället går hjärnan på högvarv och söker kick efter kick. Därför kan det vara svårt att låta bli mobilen – den blir en beroendeframkallande källa till nyheter och kickar. Det är dessutom en osund källa till jämförelser med orealistiska ideal. Så prova att stänga av mobilen några dagar och upptäck skillnaden.

Glöm inte rörelse, massage och stretching
Din kropp behöver röra på sig regelbundet. Träning och rörelse är viktigt för att vi ska må som bäst. Att ta promenader, jogga, simma eller spela brännboll är enkla tips som får igång pulsen och som gör att vi mår bättre både fysiskt och psykiskt. Beröring och närhet är också viktigt för vårt välbefinnande. Att stretcha lugnt, att gå på massage eller utöva egenmassage är bra och enkla sätt minska stresshormonerna och öka harmonin inom oss. Läs mer om egenmassage HÄR.

Skogsbada i sommar
Skogsbad är en trend som växer sig starkare under sommarhalvåret och som går ut på att man genomför mindfulness ute i skog och mark, något som gör att vi får återhämtning och vila. Ett skogsbad på några minuter till en timma ger oss lugn och harmoni och är ett härligt sätt att ta till vara på naturen en varm sommardag!

Sänk ambitionsnivån
Har du en lång att-göra-lista under semestern kommer det sannolikt att bidra till att öka din stressnivå. Det bästa med semestern är att vara just ledig. Så prioritera bort och stryk sådant som inte är några måsten och njut av att bara slappa!

Vi på Hälsoresurs önskar dig en fantastisk sommar! Ta hand om dig!


Klippkort på klassisk massage i hela landet.

 

Läs mer om klassisk massage HÄR.
Relaterade inlägg