Fem löften för ökad livskvalitet

4 januari 2021

Gott nytt år! Vi lämnar ett märkligt år bakom oss och försöker hoppfullt se fram emot ljusare tider. Hälsa, välmående och trygghet är något som blivit allt viktigare för oss under 2020 och vi misstänker att dessa teman är minst lika aktuella även inför det nya året.

Vi tipsar om fem nyårslöften för ökat livskvalitet år 2021.

Mer balans i vardagen
Balans mellan arbete och fritid är sedan länge något de flesta av oss har svårt att skapa. Om arbetet dessutom sker hemifrån kan det bli ännu svårare att dra gränsen mellan fritid – hemma och jobb – borta. Sätt upp ett mål om en fritidssyssla utanför datorn varje dag som du ska göra efter jobbet. Det kan vara att laga en god middag, gå en promenad, göra ett yogapass, skapa något kreativt eller lära dig något nytt. På så sätt får du alltid något att se fram emot under dagen och det gör att du lättare kan stänga av jobbet på kvällen när du går in i din ”fritid”.

Ökad medkänsla med oss själva och andra
Att stressa på och inte känna efter för mycket är lätt, särskilt i kristider när oro och rädslor lurar runt varje hörn. Men vi behöver känna med oss själva och tillåta oss att känna efter ibland. Självmedkänsla kallas det när man är snäll mot sig själv och tar hand om sig känslomässigt. Det kan handla om att ta en paus för egentid en gång om dagen, att prioritera något man tycker är roligt en gång i veckan eller att se till att träffa goda vänner att prata av sig med. Det gör också att vi lättare stannar upp och blir närvarande i vårt liv.

Stressa ned varje dag
Efter en lång arbetsdag och många måsten på att-göra-listan behöver vi varva ned för att vi ska få återhämtning från den stress vi utsatt våra kroppar för. Därför är ett bra nyårslöfte att sätta upp en enkel rutin för återhämtning varje dag. Det kan räcka med fem minuter med andningsövningar eller en kvarts yoga för att komma ned i varv och låta nervsystemet få vila.

Färre stillasittande timmar
Att gå från sängen till soffan med laptopen i knäet är vi många som är skyldiga till nu för tiden. Men om våra kroppar ska klara så mycket stillasittande behöver i tänka på att bli ännu striktare med rutinerna för att få in vardagsmotion. Gå ut en kort promenad på morgonen innan arbetet börjar och gärna en stund på kvällen också. Där emellan kan du försöka hitta olika positioner varje timma att byta mellan.

Mer massage, träning och stretching
Det är vanligt att nyårslöften handlar om träning och mat. Men vi vill slå ett slag för att lova oss mer rörelse och beröring. Rörelse kan se ut på många olika sätt, likaså beröring. Men det är båda två viktiga för vårt välbefinnande, både i stunden och efteråt på lång sikt. Att röra sig kan handla om enkla saker som promenad, vardagsmotion och lugn stretching. Det mår våra kroppar bra av och har inget med någon träningshets att göra. Beröring så som massage är skön avslappning och viktigt för vårt välbefinnande.

Läs även:

Stress i kristider och vad du kan göra.

Viktiga stretchövningar när du jobbar hemifrån.

God fortsättning önskar vi på Hälsoresurs!


Få offert direkt på företagsmassage nedan och räkna ut er månadskostnad.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 
Relaterade inlägg