Tips för en harmonisk vår

5 april 2021

Nu har vi levt i över ett år med pandemin och de omställningar den krävt av oss. Och även om vi har fått det lugnare på många plan är det fortfarande lätt att stressa upp sig och låta de negativa tankarna ta över ibland. Vi behöver ta hand om vår inre stressnivå mer än någonsin och det kan vi göra genom några enkla handlingar som ger oss mer harmoni.

Vi tipsar om fem saker för mer harmoni i vår.

Gå promenader
Att komma ut i dagsljus och naturen är som balsam för kropp och själ. Att ta dagliga promenader, raska eller långsamma, är en god vana som gör att vi blir lugnare, det hjälper oss att göra av med överskottsenergi och det får oss att somna lättare på kvällen.

Skogsbada
Skogsbad är en trend som hållit i sig under pandemin och som går ut på att man går ut i skogen och sitter eller ligger på en plats och bara är. Det kan liknas vid meditation eller mindfulness och gör att vi får återhämtning och vila. Ett skogsbad på några minuter till en timma skapar ett lugn och en harmoni inom oss och om man gör det till en vana kan det ge ett mer harmoniskt liv.

Lugn träning
Att röra på kroppen i lugn takt så som stretching, qi gong, Tai chi, lugna promenader eller yoga gör att vi lättare blir närvarande i våra kroppar och i stunden vilket har en lugnande effekt. Dessutom är det bra för blodcirkulationen och därmed hjärtat och musklerna. Att göra några stretchövningar varje dag är en enkel men effektiv god vana som gör oss mer harmoniska i vardagen.

Tid för reflektion
Att bara stirra ut genom fönstret kan vara ganska effektivt även om det kan kännas som slöseri med tid. Att ge vår hjärna tid att varva ned och bara vara en stund kan vara nog så viktig vila eftersom det hjälper kroppen att stressa ned. Så tillåt dig själv en stunds dagdrömmeri och reflektion varje dag – kanske kommer många goda idéer att dyka upp som annars inte får plats i vardagens måsten.

Läs böcker i stället för att surfa
När vi är offline och inte har datorn, mobilen eller plattan tillgänglig kan vi ge kroppen den rena avkoppling vi behöver. En stund utan surfande kan göra underverk för vår stressnivå. Vad kan man göra i stället? Jo, läsa en god bok är ett hett tips för att lugna ned hjärnan och kroppen så du hamnar i ett mer harmoniskt tillstånd. Särskilt bra är det för att varva ned på kvällen innan läggdags.

Läs även:
Tips för stretchövningar hemma


Klippkort på klassisk massage i hela landet.

 

Läs mer om klassisk massage HÄR.
Relaterade inlägg