Friskvård på jobbet

Så kommer du igång med din massagerutin

7 september 2020

Vi arbetar med massage. Därför vet vi hur positivt regelbundna massagebehandlingar kan påverka ditt välbefinnande och din hälsa. Massage har en dokumenterat gynnsam effekt på välbefinnandet – både på kort och lång sikt. Om du dras med någon av de vanliga åkommorna som till exempel ont i ryggen, ont i nacken, musarm, stelhet, högt blodtryck eller stress rekommenderar vi massage på regelbunden basis.

Efter en enda behandling kan du känna dig både harmonisk och pigg eftersom beröring påverkar kroppen att utsöndra må bra-hormoner. Men om du upprättar en rutin där du går var tredje till var femte vecka kan du räkna med att ditt välbefinnande över lag kommer att förbättras. Så här kan du komma igång enkelt med din massagerutin:

Läs mer om vad du kan tänka på innan du går på massage HÄR.

Prova olika massörer
Prova olika massörer tills du hittar en som passar dig. En del vill ha en mer avslappnande massage och en del vill ha en djupgående massage som behandlar ett specifikt problemområde. Alla massörer är olika och passar därmed olika människor och behov. Med våra klippkort kan du enkelt prova dig fram tills du hittar en massör som passar dig.

Boka in en ny tid direkt
I Hälsoresurs app kan du enkelt hitta alla massörer som finns nära dig och boka tid. De flesta går att boka smidigt genom att du själv väljer en tid på webben som passar ditt schema. Sedan är det bara att gå dit på den bokade tiden och njuta av din stund.

Varva ned innan och efter
Det är bra att inte komma med andan i halsen till en massagebehandling. Kom till massören i god tid innan inbokad tid så du får några minuter i lugn och ro. På så sätt hinner kroppen komma ned i varv innan behandlingen och du får ut mer av massagen. Även efter behandlingen är det bra att tänka på att man kan vilja ha lite tid på sig att komma igång igen och har du möjlighet så ta resten av dagen i ett stilla tempo.

Skapa en bra relation
Det är viktigt att kommunicera med din massör så att du får ut det bästa av behandlingen och att du får precis det som passar för dig i stunden. Vissa gånger kanske du behöver få hjälp med en öm muskel eller ett specifikt besvär och andra gånger vill du bara ha en övergripande och skön knådning. Oavsett vad dina önskemål är så behöver du kommunicera tydligt så att ni båda är överens om hur behandlingen ska gå till för just dig. Och tveka inte att tala om för massören om det är för löst eller för hårt tryck – massören vill ha din feedback.

Tänk på att du ska vara helt frisk när du går på massage.


Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

 
Relaterade inlägg