kvinna uppe på ett berg

Fem tips för att leva livet fullt ut

1 mars 2021

När prioriterade du din lycka och din egentid senast? Du är förmodligen inte ensam om att fastna i långa att-göra-listor och måsten i livet. Därför behöver man tänka lite extra på att skapa positiva aspekter i vardagen också – men det kräver övning och planering.

Vi listar fem enkla tips för att leva fullt ut.

Sänk ambitionsnivån
Har du en lång att-göra-lista som pockar på och bidrar till att öka din stressnivå? Om så är fallet rekommenderar vi dig att verkligen se över alla dina ”måsten”. Ofta lurar vi oss själva att tro att vi måste göra saker som vi i stället kan välja att strunta i. Stryk allt som inte är riktiga måsten på listan och njut av att slappa lite också!

Lägg tid på rätt saker
Hur mycket tid lägger du på meningsfulla saker och saker som gör dig glad? Som i föregående tips så är det lätt att fastna i att enbart fokusera på måsten och tråkiga saker och att inte lägga tid på sådant som får oss att må bra. Tänk att du ska lägga en betydande del av din tid på sådant som ger dig ny energi och som gör dig glad. Det kan vara allt från personlig utveckling, att gå kurser inom spännande ämnen, att vara med i en bokcirkel, att ägna dig åt en hobby eller att helt enkelt lägga tid på något kreativt som gör dig glad.

Unna dig njutning
Vi har sagt det förr och vi säger det igen. Att öva på att unna sig njutning för både kropp och själ är viktigt för ditt välbefinnande. Men ibland kan det vara svårt att prioritera sig själv och då behöver vi öva oss lite extra på att få in det i vardagen. Planera in en kväll i veckan där du gör saker som får dig att njuta, det kan vara allt från att ta ett bad till att gå på massage eller göra ett skönt yogapass med tända ljus.

Egentid är en gåva till dig själv
Egentid kan vara svårt att både hitta tid till och att planera in. Men det är en av de viktigaste sakerna att ägna sig åt för att kunna leva fullt ut. Att möta sig själv utan att bli störd av annat runt omkring gör att man får chansen att lyssna till sitt hjärta. Egentid kan du skapa genom att skriva dagbok, ta ett bad i tystnad, att meditera, att gå en promenad själv i naturen, att ägna dig åt egenmassage för att ge kroppen lite uppmärksamhet eller att sitta med en god kopp te, bara njuta av stunden och låta tankarna vandra fritt.

Vila, slappa och sov ordentligt
Sömnen är en av de viktigaste byggstenarna för en god hälsa, både fysiskt och mentalt. När vi sover repareras kroppen och våra stresshormoner sänks. Tänk vilken stor skillnad det är att vakna utvilad och pigg i stället för att sömndrucket släpa sig upp ur sängen när väckarklockan ringer. Men tyvärr är det få som prioriterar sin sömn och det märks på både hälsa, humör och energinivån. Så tillåt dig själv att vila, slappa och sova mer än du är van vid och se vilka resultat det kan ge dig. Du kommer förmodligen att vara piggare, gladare och ha mer energi för både måsten och roliga saker i livet!

Läs även:
Tips för egenmassage


Klippkort på klassisk massage i hela landet.

Läs mer om klassisk massage HÄR.
Relaterade inlägg