Så njuter du dig igenom vabruari

1 februari 2021

Februari är som tur är årets kortaste månad och många av oss tycker nog att det är några trista veckor innan våren kikar fram i mars. I februari vabbar vi dessutom tre gånger så mycket som övriga året och på grund av försiktigheterna kring pandemin spås årets vabruari bli ännu värre. Men det finns ljusglimtar om man bara fokuserar på rätt saker! Vi har tagit reda på hur man bäst tar hand om sig och klara sig igenom vabruari med sitt välmående i behåll.

Vi tipsar om fyra saker du kan göra för att njuta av årets vabruari.

Kom ihåg och gläd dig åt allt du slipper!
Vi börjar bli vana vid att jobba hemifrån vid det här laget och kan därmed glädjas åt att slippa morgontrafiken, onödiga möten, öppna kontorslandskap och dåligt kaffe. Och när vabruari drar igång och du behöver vara hemma med ditt barn kan du glädja dig åt att för en gångs skull även slippa stirrandet in i en datorskärm. Stäng av mobilen, mejlen och datorn och passa på att mysa lite i stället.

Unna dig och lyxa till det
Passa på att ta tillfället i akt och satsa på lyx i vardagen denna månad! Unna dig en extra dyr badolja och sjunk ned i badet en stund. Lyxa till det med levande ljus och en extra vällagad trerätters middag! Njut av att unna dig lite mer glass än vanligt i dessa sjukdomstider och gör det ofta! När du väljer att lyxa till det lite kommer du att komma ihåg den här månaden som ganska trevlig trots allt.

Stressa ned varje dag
December och januari är årets två stressigaste månader och nu i februari kan du behöva kapitulera inför alla vabb-dagar och helt enkelt passa på att stressa ned i soffan. Lägg upp fötterna på soffbordet och njut av stillheten och en skön hemma-dag med några filmer och lite god hämtmat. Låt varje dag bli till fredagsmys och njut av det!

Öka dina positiva hormoner automatiskt
Visste du att massage, beröring och kramar öka våra positiva hormoner och minskar på stresshormonerna? Oxytocin är vårt främsta må-bra-hormon och det utsöndras vid bland annat massage, kramar och när du myser med ditt husdjur. Har du en stund över så varför inte passa på att utföra lite egenmassage? Att knåda dina nack- och axelmuskler en stund är både skönt och bra för dig då det ökar dessa hormoner som gör att du mår bättre både fysiskt och psykiskt. Oxytocin verkar dessutom för läkning vilket passar extra bra just denna månad.

Läs även:
Tips för egenmassage
Egenmassage för bröstrygg

Källor
Nyhetsmorgon med Michael Dahlén
Läkartidningen


Få offert direkt på företagsmassage nedan och räkna ut er månadskostnad.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 
Relaterade inlägg