Månadens Massör oktober

2 oktober 2017

Månadens massör i oktober – Suzanne Moquist.

 

Hälsoresurs har haft förmånen att arbeta med Suzanne Moquist i snart två år. Hon är först ut i vår nya serie där vi lyfter fram alla våra fantastiska massörer som varje dag ger människor runt om i landet ovärderlig paus i en stressig vardag.

 

Suzanne Moquist är certifierad massageterapeut och har masserat i nästan 17 år. Hennes resa med massagen började som friskvårdsintresserad arbetsterapibiträde inom vården till att idag ha eget företag i centrala Stockholm. 

 

Varför började du arbeta med massage?

– Efter att ha arbetat länge inom vården, både som arbetsterapibiträde och sjukvårdsbiträde, bestämde jag mig för att byta bana. Friskvård kändes intressant eftersom jag fortfarande ville arbeta med människor och alltid varit intresserad av hur kroppen fungerar.

– Jag började titta på olika utbildningar inom det området och gick en kvällskurs i massage för hemmabruk. När jag förstod vad massage kan göra för människor beslöt jag mig för att utbilda mig till Certifierad Massageterapeut med den klassiska massagen som grund. Med tiden jag har också vidareutbildat mig inom bland annat Lymfmassage och Lotorpsmetoden.

 

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man utför en massagebehandling?

– Det är flera delar som är viktiga, men dialogen mellan mig och kunden är det viktigaste. Dels är jag noga med att lyssna in vad kunden vill ha och hur de vill ha det. Det är samtidigt viktigt att jag är tydlig med hur jag kan hjälpa kunden för att bli av med sina besvär. Slutligen vill jag att mina kunder ska känna sig så bekväma och trygga som möjligt.

 

Vad skulle du vilja ge för råd till dina kunder?

– Sucka ofta! Många går omkring med axlarna uppdragna och andas med bröstet, men om man andas ut ordentligt och suckar får kroppen slappna av. Det är svårt att sitta med axlarna uppe vid öronen när man suckar.

 

Hur märker du av effekterna av ditt arbete på dina kunder?

– Många får bättre kroppskännedom och blir bättre på att känna in sin kropp och lyssna på den. Och självklart slappnar de av eftersom lugn och ro-hormonerna kommer igång. Det som händer är att man får ner stressnivåerna i kroppen och då mår man bättre efter en massage.

 

Hur hittar du själv balans i livet?

– Jag försöker träna så regelbundet jag kan och vara ute i trädgården och i skogen. Jag skulpterar också i keramik och det är en hobby som har blivit ett annat slags andningshål för mig.

 

Vad är det bästa med att jobba med massage?

– Det bästa är de glada och sömndruckna leendena jag får när mina kunder kliver upp från bänken! Att jag får möjligheten att hjälpa så många människor – det är verkligen jättekul och givande. Den direkta återkopplingen som jag får när jag masserar får man sällan på andra arbetsplatser.

___

 

Suzanne Moquist är ansluten till Hälsoresurs med sin mottagning på John Ericssonsgatan 9 i Stockholm. Du som har klippkort på massage genom Hälsoresurs kan boka en tid hos Suzanne. Du köper ditt klippkort i din förmånsportal genom jobbet.

 Relaterade inlägg