Månadens massör november

1 november 2017

Elin Karlsson är teckenspråkstolken som sadlade om och numera är en av Hälsoresurs massörer i Sollentuna.

Varför började du med massage?
När jag hade varit föräldraledighet med mitt andra barn kände jag att jag ville byta bana och jobba med hälsa – jag ville hjälpa människor men på ett annat sätt än som tolk.

Från början var jag främst intresserad av kostrådgivning och hittade en utbildning till Hälsoutvecklare. Den innehöll många delar, bland annat massage och det var där och då intresset växte fram. Jag kände direkt att det var jätteroligt att massera! Jag bestämde mig därför för att fortsätta även ett andra år på samma skola och då med inriktning på personlig träning och behandlande massage. Därefter blev jag certifierad massageterapeut.

Vad är det bästa med att jobba som massör?
Att få träffa alla människor och att få göra skillnad är det allra bästa tycker jag. Att få hjälpa människor med problematik och smärta och att de förhoppningsvis upplever en förbättring efteråt – det känns väldigt bra. Men att dessutom finnas där för dem som kanske bara vill ha en skön och avslappnad stund är också otroligt givande.

Vad har du lärt dig under din tid som massör?
Att vi alla är otroligt olika och har olika förutsättningar. En del människor behöver bara en enda behandling för att bli bra och för vissa krävs det mer tid.

Vad är det viktigaste att tänka på när man utför en massagebehandling?
Jag tycker att det allra viktigaste är att vara lyhörd – både före, under och efter behandlingen. Det är viktigt för att kunden verkligen ska få ut det den önskar av massagen.

Vad vill du ge för råd till dina kunder?
Vänta inte för länge med att gå på massage om du känner att allt kanske inte står rätt till! Ju längre du går med problematik, desto svårare kan det vara att bli av med den. Har man möjlighet så rekommenderar jag att man går någon gång i månaden i förebyggande och underhållande syfte.

Hur märker du av effekterna av ditt arbete på dina kunder?
Jag märker främst av effekterna när klienterna väljer att komma tillbaka och de är gladare och piggare. Det tar jag som ett tecken på att de varit nöjda. Då känner jag även att de flesta faktiskt är bättre rent muskulärt också.

Hur tar du hand om dig själv? Hur hittar du balans i livet?
Att hitta balans själv är alltid den svåra biten, speciellt när man är egenföretagare. Jag försöker tänka på att ta tillvara på de korta pauserna och ge mig själv egentid med till exempel promenader mellan behandlingarna.

Vad har massagen haft för betydelse i ditt liv?
Jag trodde aldrig att jag skulle våga starta eget företag för bara några år sedan! Nu har mitt liv fått en helt annan riktning i och med massagen och det känns så bra att kunna göra skillnad för människor och deras liv.

Vad har du för tips till personer som vill börja massera?
Lägg ner mycket tid på att förstå människokroppen, inte bara musklerna utan hur hela kroppen fungerar. Öva massor med att klämma och känna för att få förståelse för kroppen.


Elin Karlsson masserar genom Hälsoresurs på Prisma Hälsoutveckling i Sollentuna. 
Du som har klippkort på massage genom Hälsoresurs kan boka en tid på Elin Karlssons mottagning.
Du köper Hälsoresurs klippkort på massage genom din förmånsportal hos din arbetsgivare.


Hälsoresurs erbjuder massage på företag och på mottagningar i hela Sverige.Relaterade inlägg