Månadens massör januari

2 januari 2018

Annika Söderlund började massera för åtta år sedan och driver Annikas Hälsa i Västerhaninge söder om Stockholm. 

Vad är det bästa med att jobba som massör?

Jag tycker om att hjälpa människor och att få dem att må bättre – både fysiskt och psykiskt! Det är tillfredsställande när människor kommer hit med olika problem och går härifrån med mindre smärta. 

Vad har du för tips till personer som vill börja massera?

Våga ta steget helt enkelt!

Vad har du lärt dig under din tid som massör?

Jag lär mig saker hela tiden! Det är väldigt utvecklande. Man lär verkligen känna kroppen på de som ligger på bänken och jag kan känna var krämporna sitter.

Vad är det viktigaste att tänka på när man utför en massagebehandling?

Att man är närvarande och koncentrerar sig fullt ut på personen som ligger på bänken. Det är också viktigt att känna av personen som behandlas och rätta behandlingen efter personens behov. Alla har olika önskemål och man måste anpassa sig och vara flexibel.

Vad vill du ge för råd till dina kunder?

Jag har upplevt att en del har väldigt svårt att släppa telefonen och måste ha den med sig på bänken. Jag hade önskat att fler vågade sätta på ljudlös och lägga ifrån sig telefonen. Det bästa är om man inte kommer in i sista minuten med andan i halsen utan man får gärna komma lite innan behandlingen för att kunna varva ned och hämta andan.

Hur märker du av effekterna av ditt arbete på dina kunder?

Går man regelbundet så blir man mycket mjukare i musklerna. Om man är stel brukar jag rekommendera att man får behandling regelbundet i början och att man sedan underhåller kroppen genom att gå mer sällan när man mjukat upp sig. I början kan man gå ungefär en gång varje eller varannan vecka och för att bara underhålla kan man gå en gång per månad eller varannan månad.

Hur hittar du själv balans i livet?

Även jag får massage regelbundet av en kollega. Jag försöker dessutom att promenera i skogen och jag seglar mycket på sommarhalvåret. Jag försöker koppla av så mycket det går för att varva ned.


Annika Söderlund masserar genom Hälsoresurs på Klockaregatan i Västerhaninge i Stockholm.
Du som har klippkort och värdebevis på massage genom Hälsoresurs kan boka tid för behandling hos Annika.
Du köper ditt klippkort på massage via din förmånsportal.


Hälsoresurs masserar på mottagningar och företag i hela landet.Relaterade inlägg