Månadens Massör februari

5 februari 2018

Lisa Eklund följde sitt kall i livet och driver sedan elva år företaget Kroppens Frihet.

 

Varför började du med massage?

– Jag kände en drivkraft inifrån hjärtat att jag ville ta hand om andra och hjälpa dem att hitta balans och att må bra. Det här är min livsuppgift och det ger mig så mycket energi!

– Jag brukade massera mina vänner redan i gymnasiet och sedan dess har intresset för massage vuxit fram även om jag jobbat inom servicebranschen i många år innan jag startade eget som massör. När jag gick utbildningen för 14 år sedan kände jag att det här var rätt. Jag får energi av att ge massage!

Vad är det bästa med att jobba som massör?

– Att jag får jobba med min livsuppgift, vilken är att få hjälpa andra människor.

Vad har du för tips till personer som vill börja massera?

– Lyssna till ditt hjärta och känn efter vad som passar dig. Även om man går utbildningen och sedan känner att det ändå inte var något för mig så kan det ge mycket för den personliga utvecklingen.

Vad är det viktigaste att tänka på när man utför en massagebehandling?

– Att vara lyhörd är det absolut viktigaste. Det är viktigt att man fokuserar på och verkligen ser personen och att man tillämpar tystnadsplikt.

– Jag föredrar att vara tyst under behandlingen så att min kund kan gå in i sig själv, med undantag för om det är något specifikt som händer under behandlingens gång. Jag tycker att man kan välja att prata innan och efter. Kunden bestämmer i slutändan helt hur han eller hon vill ha det.

Vad vill du ge för råd till dina kunder?

– Att de ska börja ta hand om sig själva. Om man är väldigt stel och har värk kan det vara bra att komma ofta och vara bättre på att stretcha och dricka mer vatten. Jag brukar säga: ”Vem är den viktigaste i ditt liv?” Vänta inte för länge med att boka in en tid helt enkelt.

Hur hittar du själv balans i livet?

– Jag lyssnar in vad jag och min kropp behöver i forma av kost, träning, vila och aktiviteter för att stärka kroppen och hitta balans i livet.


Lisa Eklund masserar genom Hälsoresurs på Nobelvägen 2 i Gävle.
Du som har Hälsoresurs klippkort med digitala värdebevis kan gå på klassisk massage hos Lisa.
Du köper Hälsoresurs klippkort i din förmånsportal.


Hälsoresurs masserar på mottagningar och företag i hela landet.

 Relaterade inlägg