Månadens massör december

Månadens massör december

1 december 2017
Per-Åke Johansson är massören som brinner för att hjälpa stressade människor att slappna av genom massage. 

Varför började du med massage?
Jag har en bakgrund inom den grafiska branschen och har jobbat med försäljning i princip hela livet. Men jag tröttnade på att sitta framför en datorskärm. I stället ville jag vara ute och träffa människor. Efter några år av reflektion och funderande utbildade jag mig till massör eftersom jag alltid har varit intresserad av träning, muskler och kroppen.

Vad är det bästa med att jobba som massör?
Mötet med andra människor. Mina kunder är allt från elitidrottare till personer som aldrig rör på sig. Jag får anpassa det mesta efter individen och det är väldigt spännande.

Hur märker du av effekterna av ditt arbete på dina kunder?
Hos många märker jag skillnad nästan direkt. En del av mina kunder förstår vikten av avslappning först efter att de varit på en behandling som mjukat upp musklerna. Jag brukar avsluta med att behandla huvud och nacke och först då märker många av att de varit stela utan att tänka på det. Något av det allra viktigaste idag är att lära människor att slappna av tror jag.

Vad har du lärt dig under din tid som massör?

Idag känner jag nästan direkt på stressade personer var spänningarna sitter. Man kan göra så otroligt mycket för att få en stressad kund att slappna av genom att massera och sträcka ut musklerna. Ont i nacken beror ofta på att man inte har tillräckligt elastisk bröstmuskulatur.

”För att lösa upp spänningar i nacken själv rekommenderar jag att man stretchar bröstmusklerna regelbundet genom att till exempel stå i ett hörn och vika upp båda armarna så det drar lätt över den övre delen på bröstmuskulaturen.”

Vad skulle du vilja ge för råd till dina kunder?
Ta fler pauser i vardagen! Ställ dig upp med fokus på ett stolt bröst, gärna så många gånger om dagen som möjligt. Och ta rejält med tid för dig själv och slappna av ordentligt. Som sagt, det allra viktigaste idag kan vara att lära sig att slappna av.

Hur hittar du balans i livet?
Jag försöker träna och röra på mig så mycket jag kan. Jag yogar och utför flexibilitetsträning. Jag tycker om att röra på mig utomhus så som att vandra, paddla kajak och åka skidor.


Per-Åke Johansson masserar genom Hälsoresurs på Folkungagatan 136 på Södermalm i Stockholm.
Du som har klippkort och värdebevis på massage genom Hälsoresurs kan boka tid för behandling hos Per-Åke.
Du köper ditt klippkort på massage via din förmånsportal.


Hälsoresurs masserar på mottagningar och företag i hela landet.Relaterade inlägg