Månadens Massör april

5 april 2018

Cecilia Bjurström är en passionerad massör som drivs av själva mötet med andra människor. I april delar hon med sig av alla sina värdefulla råd.

Varför började du med massage?

– Jag har jobbat med människor på olika sätt i hela mitt liv – med ungdomar på fritidsgård, som reseledare och inom vården. Efter många år inom vården tog jag tjänstledigt för att gå en utbildning till hudvårdsterapeut där även fotvård och klassisk massage ingår. Då hade jag ingen aning om att det var just massör som sedan skulle bli min huvudsyssla! Jag har under de senaste 20 åren sedan jag började massera vidareutbildat mig inom olika tekniker och fördjupat mina kunskaper inom massage.

Vad är det bästa med att jobba som massör?

– Mötet med människor! Att kunna hjälpa de som har ont och att få ge en avkopplande och lugn stund till någon som verkligen behöver det. När jag känner en spänd muskel ge vika och slappna av och bli mjuk och följsam. Att kunna ge andra mer energi fyller även mig själv med massor av energi och det gör både mig och min kund gladare.

– Jag tycker att det är ett väldigt tacksamt jobb eftersom jag ofta får mycket feedback av kunderna och arbetet innebär ju att jag får stå och jobba med härlig mjuk musik i en lugn atmosfär.

Vad är det viktigaste att tänka på när man skall utföra en Massage?

– Att tänka att varje människa är unik och varje ny kund är en ny resa. Det är viktigt att vara lyhörd och försöka få kunden att känna sig bekväm.

Vad vill du ge för råd till dina kunder?

– Att man ska ta små mikro-pauser då och då under dagen. Det behöver inte vara så avancerat så länge musklerna får lov att slippa det statiska läget några minuter. Rulla med axlarna, skjut bak hakan, sträck på dig.

– Man kan nypa och knåda lite själv på trapezius-musklerna några gånger om dagen och göra lite akupressur genom att rulla med en liten boll på punkter som känns ömma eller stela.

– Gå på massage kontinuerligt en gång i månaden i förbyggande och avkopplande syfte istället för att tvingas gå flera gånger på en och samma månad när man fått problem och smärta.
Om man tycker att man har för lite tid så kan man försöka att hitta tid för lite vardagsmotionen, så som att gå av några busshållplatser tidigare och ta trapporna istället för hissen.

Hur hittar du din egen balans i livet?

– Jag tränar pilates, simmar och styrketränar lite. Jag får också akupressur av en kollega. Trädgårdsarbete och annat fix i kolonistugan är en lisa för själen för mig. Jag försöker dessutom alltid ha en så positiv inställning som möjligt!


Cecilia Bjurström masserar genom Hälsoresurs på Cecilias Kroppsharmoni på Ringvägen 131 på Söder i Stockholm.
Du som har Hälsoresurs klippkort med digitala värdebevis kan gå på klassisk massage hos Cecilia.
Du köper Hälsoresurs klippkort i din förmånsportal.


Hälsoresurs masserar på mottagningar och företag i hela landet.

 Relaterade inlägg