Lästips och poddtips i sommar

Lästips och poddtips i sommar

30 juni 2022

Sommaren och tid för återhämtning är äntligen här, och vad passar väl bättre än att släppa alla krav och måsten och sätta på en riktigt inspirerande podd i lurarna eller ta sig tid att läsa den där boken du sneglat på så länge. Nedan listar vi våra bästa lästips och poddtips på podcasts, böcker och författare att snappa upp i sommar.

Podcasts att lyssna på:

Hälsorevolutionen med Maria Borelius. En bra podcast som har stor bredd med aktuella ämnen inom hälsa och livsstil. Maria är duktig inom ämnet och har ofta spännande gäster.
I Marias bok med samma titel kan du läsa om hur hon upptäckte den antiinflammatoriska livsstilen som ledde henne till en starkare och bättre version av sig själv (M. Borelius, 2022).

Johannes Hansen podcast. Johannes är expert i mental träning och ger dig olika verktyg för personlig utveckling och enkla övningar för att komma ur inpräglade tankemönster och beteenden. Vi vill också rekommendera hans bok ”Tough Love” som går utmärkt att lyssna på som ljudbok.

Vidare vill vi rekommendera Björn Natthikos guidade meditationer. Björn lämnade oss tidigare i år i ALS men var en fantastisk inspiratör som gav upp sin framgångsrika karriär för ett liv som buddhistmunk. Du finner länk till hans meditationer här:

5 korta meditationer med Björn Natthiko

Tips på böcker att läsa i sommar:

  • Nyckeln till din hälsa med Doctor Diamantis.
  • Sluta kämpa-börja leva med Sanna Ehdin.
  • En ny jord med Eckhart Tolle.
  • Lev livet fullt ut med Eckhart Tolle.
  • Jag kan ha fel med Björn Natthiko.
  • En äventyrares guide till inre lugn med Annelie Pompe.
  • Kärlekens språk med Gary Chapman

Vi vill också tipsa om Paulo Coelho, en omskriven och spännande författare som skrivit många böcker och gjort flera pilgrimsresor. Hans böcker är omtyckta i flera olika kulturer vilket bland annat lett till att han anlitats som rådgivare av UNESCO. Han har också fått flera olika utmärkelser och tagits emot av påven (varldslitteratur.se 2022, Paulo Coelho).
Har du själv någon podd eller författare som inspirerat dig i livet? Tipsa gärna oss tillbaka!

I juli har vi sommaruppehåll, men till hösten startar företagsmassagen upp igen, på din arbetsplats eller på någon av våra 300 mottagningar. Är du nyfiken på att höra mer om hur du kan erbjuda massage som förmån till dina anställda är du välkommen att ta kontakt med oss eller läsa mer här. Nu vill vi passa på att önska dig den härligaste av somrar!Relaterade inlägg