tips för mer motion i vardagen

Kom igång med vardagsmotionen!

29 december 2022

Med vardagsmotion menas all den rörelse som sker utanför en traditionell träningsmiljö. Att rörelse är viktigt är vi alla överens om och är du aktiv utanför det som räknas som träning, så får du in mycket av det som kroppen behöver under en dag. I det här blogginlägget vill vi tipsa om hur du kan komma igång med vardagsmotionen.

Oftast rör vi på oss i olika situationer i vardagen men vi blir också ofta stillasittande. Därför är det bra att påminna sig själv och ha lite övningar och idéer som du kan använda dig av vid tillfälle.

  • Tåhäv vid diskbänken

Att stå vid diskbänken gör vi alla, varför inte ta tillfälle i akt att göra tio tåhävningar på ett ben i taget innan du sätter i gång med disken.

  • Den hemska trappan

Det brukar alltid finnas en brant eller lång trappa i ens närområde, varför inte gå en omväg nästa gång och gå uppför den. När du ändå är där, gå ner och upp för den en extra gång.

  • Knäböj vid badrumsspegeln

Innan eller efter tandborstningen kan du passa på att göra några knäböj. Gör tio stycken och passa på att gå så djupt så du inte ser din spegelbild.

  • Bära tung matkasse

Att bära tunga saker är bra för kroppen så istället för hantlar kan du använda matkassarna. Gå till affären eller parkera lite längre bort när du handlar. Ett bra tips är att ha två matkassar med ett bra handtag som inte går sönder och fördela varorna jämt. Tänk på hållningen och bara kör.

  • Armhävning vid tv-soffan

Armhävningar, denna gamla trotjänare inom träning blir aldrig gammal. Efter en lång arbetsdag vill vi ofta sätta oss i soffan och komma i kapp med favoritserien. Innan du sjunker ner kan du alltid göra några armhävningar. Beroende på din styrkestatus kan du göra dem på golvet, på soffan eller mot väggen. Gör tio innan programmet och tio efter.

Låt fantasin flöda så hittar du alltid motion i din vardag. Glöm inte att unna dig en massage emellanåt! Här kan du som kund hos oss gå på massage.

Lycka till!Relaterade inlägg