Holistisk hälsa

Holistisk hälsa

26 augusti 2022

Holistisk hälsa är ett synsätt, en hållbar livsstil på livet och på dig själv. Du ser inte enbart din hälsa och mående utifrån din fysiska form, utan har förståelse för att hela kroppen hänger samman. Det är helheten som räknas. Genom att försöka leva mer holistiskt tar du ansvar för hela dig att må så bra som möjligt. Hälsa är så mycket mer än nyttig mat och bra kondition. Det handlar även om ditt mentala och emotionella tillstånd som relationer, känslor och tankar samt återhämtning.

Kost och sömn

Kost och sömn är grundläggande för att du ska kunna fungera optimalt. Vi behöver ge kroppen näring genom näringsrik kost och den återhämtning, sömn och vila som kroppen behöver.

Rörelse

Vi behöver röra på oss för både kroppen, musklerna och vårt mentala tillstånd. Hitta rörelser och aktiviteter som du tycker om, som ger energi och får dig vilja fortsätta med. Känn efter vad din kropp behöver och vad du mår bra av för att på så sätt frisätta mer endorfiner (må gott hormoner) som hela du mår bra av.

Mentalt och Emotionellt

Känslor och tankar styr din mentala och emotionella hälsa och speglar hur du mår inombords. Om grundkänslan inombords är negativ kan det vara svårare att ta hand om dig själv och ge dig det du behöver. Hitta självkärleken till dig själv, självrespekt, och inse att du är värd att må bra. Skratta😊

Relationer

Den sociala aspekten har stor inverkan i ditt liv, både i privatlivet och i arbetslivet eftersom vi mår bra av att ha människor runt oss. Ofrivillig ensamhet och isolering har en negativ inverkan på din hälsa då vi människor vill känna tillhörighet, tillhöra ett sammanhang för att må bra.

Miljö

Att vistas i en trevlig miljö, vistas i naturen, att i första hand använda hållbara produkter och om möjligt välja närproducerade och ekologiska livsmedel är ett sätt att tänka och leva holistiskt. Att vistas ute och andas frisk luft dagligen, vara i nuet, känna lycka i livet och vara snäll mot dig själv, är också att leva holistiskt.

Lev livet fullt utan några pekpinnar! Unna dig själv eller dina medarbetare massage för att komma ned i varv, reducera stress och mjuka upp spänningar i kroppen. Vi erbjuder både massage på din arbetsplats eller på någon av våra 300 mottagningar. Här kan du se var.Relaterade inlägg