Få fler massagekunder

Fem anledningar att gå på massage

3 februari 2020

Visste du att massage kan sänka din stressnivå och hjälpa dig att må bättre? Genom beröring och knådning frisätts hormoner som verkar för lugn och välbefinnande och vi blir piggare och mer harmoniska. Men det finns många fler anledningar till varför det är så bra att gå på massage.

Genom Hälsoresurs utförs det flera hundra behandlingar på företag och mottagningar varje vecka så det är många som hittat till denna välgörande friskvård. Många går regelbundet i förebyggande syfte och många går på massage för att de har problem med stelhet, smärta eller stress. Massage är välgörande på så många sätt.

Här listar vi fem anledningar att gå på massage:

Massage lindrar stress.

Studier visar att massage minskar stresshormonerna i kroppen – både på kort och lång sikt. Massagen hjälper nämligen kroppen att komma in i viloläge och det parasympatiska nervsystemet aktiveras. Det gör att kroppen går in i en återhämtningsfas och får vila upp sig.

Du mår bättre.

En av anledningarna till att du mår bättre av massage är att massagen frigör ett hormon som heter oxytocin som får oss att: må bra. Med regelbunden massage förbättras nivån av oxytocin i kroppen och man mår bättre över lag.

Du får en paus för sig själv.

De flesta massagebehandlingar är mellan en halvtimma och en timma – värdefull egentid som gör att du lättare varvar ned och fokuserar på annat en stund. Även denna paus från vardagens stress och arbete gör att kroppen går in i en återhämtningsfas och slappnar av.

Du blir mjukare och rörligare.

Massagen lindrar den smärta och stelhet som lätt uppkommer vid långvarig stress eller skrivbordsarbete. Genom att knåda muskler och mjukdelar ökar man blodcirkulationen vilket medför läkande och avslappnande egenskaper för ömmande axlar, nackar och ryggar.

Det är lättförtjänt friskvård.

Gillar du inte att träna? Då kan massage vara ett skönare sätt att tillgodoräkna sig friskvårdsbidraget. Massage är bra friskvård eftersom det medför så många hälsosamma aspekter för kroppen och välbefinnandet. Det är dessutom ett bra komplement till dig som tränar.

 


Få offert direkt på företagsmassage nedan och räkna ut er månadskostnad.

 


[halsoresurs-quotation]


 

Läs mer om klassisk massage HÄR.

Vi har över 10 års erfarenhet av företagsmassage och är en helhetsleverantör av massage på arbetsplatser i hela landet.

 
Relaterade inlägg