Tips till dig som precis startat egen massageverksmahet

Tips till dig som nystartad massör del 2

14 maj 2024

Förra månaden gick vi ut med ett blogginlägg om viktiga saker att tänka på när du startar egen massageverksamhet. Det är en hel del saker att hålla koll på, så här kommer en fortsättning på tips till dig som precis startat, eller funderar på att starta, egen massageverksamhet. Här kommer del 2 med tips till dig om nystartad massör!

Tänk  på att:

  • Välja bolagsform
  • Gör en checklista
  • Ansök om F-skatt
  • Registrera dig för moms
  • Registrera ett företagsnamn
  • Kontakta banken

Välj bolagsform

De flesta massörer väljer att börja med enskild firma men du kan också välja att starta aktiebolag. Är du osäker så börja med att starta enskild firma. Nedan punkter utgår från att det är en enskild firma som startas.

Gör en checklista

Verksamt.se är en sida där det finns samlad information från olika myndigheter som exempelvis Skatteverket och Bolagsverket. Vi rekommenderar att gå in på följande länk på Verksamt för att svara på ett antal korta frågor. Efter du svarat på dessa frågor får du rekommendation om hur du kan gå vidare med att starta ditt företag. Denna information ihop med det du lärt dig på ”starta-eget-webinaret” är en bra början för att gå vidare.

Ansök om F-skatt

För att få driva företag behöver du ha en F-skattsedel. Det ordnar du på Skatteverkets hemsida. Välj att ansöka om FA-skatt, det innebär att du förutom företagandet vill kunna ta anställning (skatt som betalas via anställning kallas A-skatt, därav namnet).

Registrera dig för moms

Som utövare av massage behöver du registrera dig för moms. Även detta gör du på Skatteverket. Förslagsvis gör du det samtidigt som du ansöker om F-skatt.

Länk: www.verksamt.se/f-skatt_info

Registrera ett företagsnamn

Som enskild företagare behöver du inte registrera något företagsnamn men om du vill göra det, gör du det på Bolagsverket via verksamt.se. Det kostar 1 200 kr och är frivilligt.

Klicka här för att komma till rätt sida för att registrera bolagsnamn.

Kontakta banken

När ditt företag är registrerat behöver du kontakta banken och lägga upp ett företagskonto. Till detta kopplas förslagsvis ett bankgiro. Allt detta hjälper banken dig med. Många banker har paketlösningar till företagare där ett basutbud ingår. Ta också hjälp av banken med att sätta upp betalning via Swish och/eller kort.

Är du nystartad massör som gärna vill ha fler kunder till din massageverksamhet? Ett sista tips i detta blogginlägg är att göra en intresseanmälan på vår hemsida om att samarbeta med oss, så kommer vi kontakta dig för mer information.Relaterade inlägg