Få fler massagekunder

Så kan du få fler massagekunder

8 september 2023

Att få fler massagekunder kan ibland vara lättare sagt än gjort. Precis som i alla branscher, har även massagevärlden hög- och lågsäsonger. Om du har svårt att fylla dina dagar med kunder, finns det några saker du kan göra för att ge kalendern en skjuts att bli fullbokad snabbare. Därför vill vi dela med oss av några tips till vad du som massör kan göra för att få igång ditt kundflöde.

Här kommer 6 tips:

  • Skaffa en digital bokningskalender
  • Jobba med tillfälliga kampanjer
  • Ta hjälp av samarbeten med större aktörer inom massagebranschen
  • Nätverka och gå med i olika yrkesförbund för massörer
  • Annonsera i lokala grupper på Facebook
  • Boka in en ny tid direkt med din kund

Digital bokningskalender

Genom att använda en digital bokningskalender blir du mer synlig för kunder än om du endast kör med mejl- och/eller telefonbokning. Många bokningssystem jobbar mycket med marknadsföring och synlighet för de som använder deras tjänster. Tänk på när du väljer bokningssystem, vilken marknadsplats det har. Är din massageverksamhet din huvudsakliga syssla, rekommenderar vi att välja något av de större, mer etablerade systemen. Även om de oftast kostar en extra slant, kan det vara värt pengarna då det ger dig en helt annan synlighet med större marknadsplats. Om du bara ska massera som bisyssla, kan det vara värt att titta på de lite mindre, billigare alternativen.

Använd kampanjer

Lägg ut tjänster som du vill lyfta på kampanj under en kortare period. Då sänker du priset tillfälligt för att locka till dig fler, nya, kunder. De kunder som uppskattar din behandling har fått upp ögonen för dig och chansen är stor att de kommer tillbaka på en ny tid, även när du återgår till ordinarie priser. Glöm inte att skriva ut ditt ordinarie pris, inom parentes, när du jobbar med kampanjer så kunden vet att det är ett tillfälligt erbjudande.

Samarbeten med större aktörer inom massage

Genom att ta hjälp av större aktörer inom massagevärlden, kan du få kunder som annars inte hade hittat till dig. Du blir synlig i deras kanaler och de har ofta en redan upparbetad, väletablerad kundbank. En nöjd kund är den bästa marknadsföringen du kan få och är en fantastisk möjlighet för dig att bygga upp ett starkt och positivt varumärke då hen kommer rekommendera dig för sina nära och kära. Fler kunder ger alltid ringar på vattnet!

Nätverka och gå med i olika yrkesförbund för massörer

Det finns flera olika yrkesförbund inom massage som kan vara värdefullt för dig som massör att gå med i. Kanske finns Facebookgrupper och nätverksträffar som du kan gå med i för att bolla olika tankar och idéer med branschkollegor.

Annonsera i lokala grupper

På Facebook finns det ofta lokala grupper som du kan gå med i. Där kan du göra ett inlägg om att det finns lediga tider för massage på din mottagning eller om du vill lyfta någon ny tjänst eller kampanj.

Boka in din kund på en ny tid

Efter att du behandlat din kund, kan du fråga om hen vill boka in en ny tid direkt. På så sätt får du enklare återkommande kunder och du får också möjlighet att bygga upp en långsiktig relation med din kund. Det hjälper dig att få ett jämnade flöde i kalendern.

Hälsoresurs har samarbeten med närmare 400 massörer runt om i hela Sverige och skickar våra kunder till deras mottagningar. Läs gärna mer om hur våra samarbeten fungerar här.Relaterade inlägg