Försäkringar för dig som massör

Bra försäkringar och förbund för dig som massör

2 oktober 2023

Som massör och egen företagare, vill vi verkligen rekommendera att teckna både en behandlingsskade- och en ansvarsförsäkring. För de massörer som samarbetar med oss, är det till och med ett krav vi har för att kunna inleda ett samarbete där massören tar emot våra kunder. OM, det mot förmodan, skulle hända något med din kund under behandling, har du som massör ordentligt skydd med dessa försäkringar. Det är också en kvalitetsstämpel mot kund och du visar att du tar ditt yrke på allvar. I detta blogginlägg vill vi tipsa om några olika yrkesförbund som ger dig bra försäkring, samt olika försäkringsbolag som täcker det du, som massör, behöver för att känna dig trygg i ditt yrke.

Tips på yrkesförbund och försäkringsföretag:

Företagarna

När du blir medlem i Företagarna får du en mängd förmåner som egen företagare. De har många rabatter på exempelvis försäkringar, betallösningar och bokföringssystem. En gång om året får du också gratis juridisk rådgivning. De har även många mallar om du till exempel ska anställa personal och behöver ta fram ett anställningsavtal.

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund


Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är ett av de vanligaste och största förbund för massörer. När du blir  medlem hos Kroppsterapeuterna, kan du teckna en behandlingsskade- och ansvarsförsäkring via dem. Medlemskapet kostar 219 kr/månad för dig som egen företagare och då ingår flera extra tjänster som juridisk rådgivning, företagarstöd och kunskapsutbyten.

Yrkesmassörerna

Om du är certifierad enligt Branschrådet för Svensk Massage, kan du teckna en försäkring hos Yrkesmassörerna, som är ett annat stort förbund inom massagebranschen. Medlemskapet kostar 1777 kr/år. Som medlem blir du också automatiskt medlem i Hantverkarna. Hantverkarna är politiskt aktiva och driver många frågor som berör dig som massör. De erbjuder också många förmåner för sina medlemmar.

Svenska friskvårdsbundet (f.d. SFKM)

Ett alternativ till Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och Yrkesmassörerna är Svenska friskvårdsbundet (f.d. SFKM), som också förser sina medlemmar med både behandlingsskade- och ansvarsförsäkringar. Medlemskapet kostar 2404 kr/år. Som medlem blir du försäkrad via Adekvat.

De traditionella försäkringsbolagen

De flesta traditionella försäkringsbolagen har också behandlingsskade- och ansvarsförsäkringar. Kolla med det försäkringsbolag du använder i övrigt så kanske du får mängdrabatt. Både Folksam, If och Trygg Hansa har exempelvis försäkringar som täcker dig som massör.

Vill du ha fler kunder till din massagemottagning? Läs mer här!Relaterade inlägg