Tips till dig som nystartad massör

Tips till dig som nystartad massör

Vi på Hälsoresurs har många års erfarenhet inom massagebranschen och har samarbeten med näst intill 400 massörer i Sverige. Många av dem är, men alla har varit, nystartade. När du startar eget företag och egen massageverksamhet kan det vara svårt att ha koll på alla delar i att driva ett företag. Därför vill vi bidra med lite tips till dig som nystartad massör. Här kommer del 1!

Tänk  på att:

  • Gå på webinar för att starta företag
  • Ta hjälp med bokföringen i början
  • Teckna rätt försäkringar
  • Var digital
  • Ta hjälp av större aktörer

Webinar för att starta företag

Den dag du har seriösa funderingar på att starta företag rekommenderar vi att du går in på verksamt.se och delar i något av deras webinar för de som funderar på att starta eget. Uppdaterad information om aktuella tillfällen finner du här. Efter webinaret är du förhoppningsvis lite klokare och fått mycket nyttig information kring ditt fortsatta företagande.

Ta hjälp med bokföring

Alla som driver företag behöver en fungerande bokföring. Vi rekommenderar att ta hjälp med denna bit, åtminstone i början. Idag finns enkla digitala bokföringsprogram till bra priser för den som själv vill ta hand om sin löpande bokföring. Som företagare har du skyldighet att redovisa allt du säljer och köper. Många banker har egna bokföringsprogram – vårt tips till dig är att fråga din bank. Det finns flera andra lösningar också som exempelvis Fortnox och Bokio som du kan ta hjälp av. Ett annat tips är att boka träff med en lokal redovisningsbyrå som kan hjälpa dig att komma i gång till ett förmånligt pris.

Teckna försäkring

Som massör behöver du, förutom en vanlig företagsförsäkring, en ”Ansvars- och behandlingsskadeförsäkring”. Det är ett billigt pris för din och din kunds trygghet. Om du är medlem i Kroppsterapeuternas Riksförbund har du automatiskt en sådan försäkring. Stäm av med ditt försäkringsbolag så du har skydd. Utöver Kroppsterapeuterna och de traditionella Försäkringsbolagen finns också andra förbund med bra försäkringar, exempelvis Svenska Friskvårdsförbundet (f.d. SFKM) och Yrkesmassörerna.

Var digital

För att lyckas komma i gång med bokningar behöver du ett digitalt bokningssystem. Detta är vårt viktigaste råd gällande marknadsföring. Kunden vill själv kunna se dina lediga tider och boka in sig på tid. Ska du snabbt få in kunder på din mottagning är det här vägen att gå. Den största aktören är Bokadirekt.se. Fördelen med dem är att du utöver ett bokningssystem även får marknadsföring via dem.

Ta hjälp av större aktörer

Hitta samarbeten med större aktörer som kan ge dig både fler kunder till din mottagning och egna företagsuppdrag. Tänk på att det i början handlar om att fylla sin tid så du kommer i gång med ditt företag. All inkomst är bra inkomst! Samarbeten ger dig fler kunder som rekommenderar dig vidare till sina vänner och bekanta. Du kan alltid avsluta samarbeten i takt med att du får fler egna kunder.

Är du nystartad och/eller känner behov av fler kunder till din massageverksamhet? Gör då en intresseanmälan på vår hemsida om att samarbeta med oss, så kommer vi kontakta dig för mer information.

Varför är det viktigt att göra en anamnes innan en massage?

Att göra en anamnes innan en massage är viktigt för att säkerställa att det inte finns några kontraindikationer som kan göra massagen olämplig eller skadlig för kunden. Det hjälper också massören att behandla rätt problemområde och att inte förvärra kundens allmäntillstånd.

Vad är kontraindikationer i samband med massage?

Kontraindikationer är medicinska tillstånd eller symptom som gör det olämpligt att utföra massage. Exempel på kontraindikationer kan vara feber, pågående inflammation, eller vissa hjärt- och kärlsjukdomar.

Kan anamnes hjälpa till att hantera kundens förväntningar?

Ja, genom att göra en anamnes kan massören informera kunden om vad som kan förväntas under och efter behandlingen. Till exempel, om kunden har problem med blodtryck eller yrsel, kan massören ge råd om hur man ska hantera eventuell yrsel efter behandlingen.

Hur kan anamnes bidra till kundens trygghet?

En noggrant utförd anamnes visar på massörens professionalitet och omsorg, vilket kan öka kundens förtroende och trygghet inför behandlingen. Kunden känner sig sedd och hörd, vilket är viktigt för en positiv upplevelse.

Varför är det viktigt att inte sätta egen diagnos under en anamnes?

Det är viktigt att inte sätta egen diagnos eftersom massörer inte alltid har den medicinska kompetensen att fastställa diagnoser. Felaktiga diagnoser kan oroa kunden i onödan. Det är bättre att rekommendera kunden att söka vidare hjälp från en läkare eller annan specialist.

Vad ska en massör göra om kunden har medicinska problem som påverkar massagen?

Om kunden har medicinska problem som kan påverka massagen, bör massören ge anpassade råd och vara extra försiktig. Till exempel, om kunden har högt blodtryck, kan massören rekommendera kunden att resa sig långsamt efter behandlingen för att undvika yrsel.

Hur kan anamnes hjälpa massören att ge råd om andra behandlingsformer?

Genom anamnes får massören en bättre förståelse för kundens problem och kan därmed ge informerade rekommendationer om andra behandlingsformer som kan vara till hjälp, såsom akupunktur eller fysioterapi.

Kan anamnes användas för att utbilda kunden om deras kropp?

Ja, under anamnesen kan massören använda anatomiska kartor för att visa var musklerna sitter och vad de heter. Detta kan hjälpa kunden att förstå sin egen kropp bättre och att söka vidare hjälp vid behov.



Relaterade inlägg