Hälsoresurs listar olika bokningssystem för massörer

Bokningssystem för massörer

Med ett digitalt bokningssystem får du inte bara en enklare administration och tydligare översikt över dina kunder, du blir också synligare digitalt än om du bara kör bokningar via mejl och telefon. I detta blogginlägg listar vi vår egen analys av olika bokningssystem för massörer och hoppas kunna göra urvalet enklare för dig.

Vi har granskat:

  • Bokadirekt
  • Timecenter
  • Boka.se
  • Bokamera.se
  • Timma.se
  • Clinicbuddy

Bokadirekt:

Bokadirekt har funnits länge och vuxit de senaste åren. De ger dig stor synlighet då de satsar på mycket marknadsföring, påminnelser och kundomdömen. Du binder upp dig på ett år med tre månaders uppsägningstid. Du behöver kontakta dem för pris då vi inte hittade det på deras hemsida. De har flera olika tilläggsstjänster som t.ex. sista minuten-bokningar och betalningsgaranti. Här kan du också få automatiserad bokföring. De har en anpassad journalföring för hälsa och skönhet.

Timecenter:

Timecenter är ett av de bokningssystemen som funnits länge på marknaden. De har som flera andra av systemen en gratisperiod på 30 dagar. Efter det kostar det från 329 kr/månad, beroende på vilket av paketen du väljer. Du köper en kalender på 12 månader, som sedan avslutas automatiskt.

Boka.se:

Boka.se påminner lite om Bokadirekt. Som kund är sidan användarvänlig, även om du får leta dig fram till ”Marknadsplatsen” där du bokar tjänst. En skillnad från Bokadirekt är att du kan välja abonnemang på 1, 3 eller 12 månader. Det sistnämnda kostar 149 kr per kalender och månad. Här kan du lägga till en egen hemsida för en extra kostnad som integreras med bokningssystemet. I systemet ingår också journalföring. Du loggar in via BankID så det finns ingen risk för obehöriga att komma åt informationen.


Bokamera.se:

På Bokamera kan du som kund inte söka eller boka tjänster på deras hemsida. Som företag syns du i deras app och får en egen sida där kunden bokar tid. Prismässigt är den fördelaktig för dig som bara jobbar extra då det finns en gratisversion på max 100 bokningar/månad. Du får en egen hemsida med olika designmallar.

Timma.se:

Sidan är lättnavigerad utifrån ett kundperspektiv. För 150 kr/månad kan du ha ett bokningssystem hos dem. Om du vill lägga till kassatjänster och t.ex. kunna skicka rapporter till revisorn, kostar det 350 kr/månad. Hos Timma finns flera tilläggstjänster som exempelvis en egen hemsida eller deras egen betalterminal. De har också en gratisperiod på 30 dagar så du kan prova på deras system först innan du väljer att fortsätta. De har även en egen betalterminal som du kan hyra för en avgift varje månad.

Clinic Buddy:

På Clinicbuddy hittade vi inte något pris. Deras tjänst används främst av olika typer av kliniker och mottagningar inom rehab, psykologi och kirurgi men kan anpassas efter dina förutsättningar. Journalföring med frågeformulär och mallar, samt möjlighet att skräddarsy dina egna rapporter. Olika betalningsfunktioner finns integrerade i systemet.

Alla har vi olika behov och förutsättningar, men tänk på att om du väljer ett etablerat bokningssystem som kanske kostar lite mer, får du också ta del av deras marknadsplats och blir på så sätt synligare än om du väljer ett mindre etablerat system. Kanske har du redan en ordentlig kundbas, eller masserar bara på hobbynivå och har inte samma behov av nytt inflöde av kunder. Då kan det vara aktuellt med ett annat alternativ. Välj vad som passar just din verksamhet bäst.

Om du behöver fler kunder till din mottagning, är du varmt välkommen att ta kontakt med oss. Vi har samarbeten med över 300 massörer i hela landet, där vi skickar våra kunder till deras mottagningar. Klicka här för att läsa mer.

Vilket bokningssystem är bäst för massörer?

Det bästa bokningssystemet för massörer beror på dina behov. Om du söker hög synlighet och marknadsföring kan Bokadirekt vara ett bra alternativ, medan Bokamera.se passar om du arbetar deltid med upp till 100 bokningar per månad.

Hur mycket kostar ett bokningssystem för massörer?

Priser varierar beroende på systemet. Timecenter kostar från 329 kr/månad, medan Timma.se erbjuder en grundplan för 150 kr/månad. Bokamera.se har en gratisversion för upp till 100 bokningar per månad.

Vilka bokningssystem erbjuder gratis provperiod?

Flera system, såsom Timecenter och Timma.se, erbjuder en gratis provperiod på 30 dagar så att du kan testa tjänsterna innan du bestämmer dig.

Kan jag få en egen hemsida via bokningssystemen?

Ja, många bokningssystem för massörer, inklusive Boka.se, Bokamera.se och Timma.se, erbjuder möjligheten att lägga till en egen hemsida som integreras med bokningssystemet.

Är Bokadirekt bra för marknadsföring?

Ja, Bokadirekt satsar stort på marknadsföring och ger massörer stor synlighet, bland annat genom påminnelser och kundomdömen. Det är ett populärt val för de som vill locka fler kunder.

Hur fungerar journalföring i bokningssystemen?

Flera bokningssystem, såsom Bokadirekt, Boka.se och Clinicbuddy, erbjuder journalföring. Vissa system erbjuder även anpassade mallar och möjligheten att skräddarsy rapporter för din verksamhet.

Kan jag säkra mina kunders information i bokningssystemen?

Ja, säkerheten är en viktig aspekt. Boka.se till exempel erbjuder inloggning via BankID, vilket minimerar risken för obehörig åtkomst till kundernas information.

Vilka tilläggstjänster kan jag få via bokningssystemen?

Bokningssystem som Timma.se och Bokadirekt erbjuder olika tilläggstjänster, såsom sista minuten-bokningar, betalningsterminaler och möjligheten att skicka rapporter direkt till revisorn.

Vilket bokningssystem passar massörer som arbetar deltid?

För massörer som arbetar deltid kan Bokamera.se vara ett bra alternativ eftersom de erbjuder en gratisversion som tillåter upp till 100 bokningar per månad.

Hur länge binder man sig till ett bokningssystem?

Bindningstider varierar beroende på systemet. Bokadirekt har en bindningstid på ett år med tre månaders uppsägningstid, medan Boka.se erbjuder abonnemang på 1, 3 eller 12 månader.



Relaterade inlägg