Att tänka på när du väljer massör, kvalitetssäkra din massör

Att tänka på när du väljer massör

Det finns många som erbjuder massage idag. Som kund kan det vara svårt att veta vad du ska leta efter för att vara säker på att hitta en seriös och professionell terapeut. I detta blogginlägg ger vi några tips på vad som kan vara värdefullt att leta efter, när du bokar massage hos en massör för första gången.

Tänk på att leta efter:

  • Kvalitetssäkring
  • Utbildning
  • Försäkring
  • Utbud
  • Omdömen
  • Prissättning

Kvalitetssäkring

Tänk på att titeln massör/massageteraeput/medicinsk massageterapeut än så länge inte är någon skyddad titel. Det betyder att vem som helst kan kalla sig det. Det finns dock vissa kvalitetsstämplar som du kan hålla utkik efter, som visar att massören har ett seriöst certifikat. Det vanligaste, mest kända certifikatet i Sverige är att man är certifierad enligt Branschrådet Svensk Massage. Det är ett seriöst certifikat som betyder att massören har gått en gedigen utbildning inom yrket och har avklarat ett slutprov. Du kan också kolla om massören är med i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund eller Yrkesmassörerna, som också är seriösa förbund som inte släpper in vem som helst. Massören ska ha uppfyllt deras kvalitetskrav för att få bli medlem. Självklart finns det många duktiga massörer som inte är med i dessa förbund, men det kan vara en bra riktlinje att leta efter om du är osäker.

Utbildning

Många seriösa massörer postar sina diplom och färdigheter på sin hemsida eller på sin digitala bokningskalender. Om du verkligen vill vara säker på att massören är kunnig, kan du alltid kolla upp hur lång utbildning dessa skolor har. Några av Sveriges mest kända skolor med gedigna utbildningar är Axelssons, Bergkvists, Svenska hälsoteamet och Medicinskt Kursforum. Det finns också många folkhögskolor som har bra massageutbildningar som Åsa, Tärna, eller Molkoms Folkhögskola. Det finns tre steg inom massageutbildningar: Massör, Massageterapeut och Medicinsk Massageterapeut. Var dock observant med vilken skola massören gått då vi återigen vill påminna om att dessa inte är skyddade titlar. Du kan alltså bli kallad massageterapeut när du gått en kurs på 2 dagar, eller när du läst i ett år, beroende på vilken skola massören utbildat sig på.

Försäkring

Kolla gärna så massören har tecknat en Behandlingsskade- & Ansvarsförsäkring. Är massören med i något förbund som exempelvis Kroppsterapeuternas Yrkesförbund eller Yrkesmassörerna, har de automatiskt denna typ av försäkring. Det betyder att om något skulle hända under behandling, har både du och massören skydd.

Utbudet

Kolla på massörens utbud av tjänster och skapa dig en egen uppfattning. En seriös massör som har en professionell utbildning i klassisk massage, erbjuder ofta klassisk massage eller behandlande/terapeutisk massage.

Omdömen

På många digitala bokningssystem kan du se omdömen från andra kunder. Kom ihåg att ett negativt omdöme inte behöver betyda att det är en dålig massage, utan kunden kanske bara har haft en dålig dag. Vissa terapeuter ber alla de känner att lämna recensioner som inte blir sanningsenliga. Kolla på helheten, var källkritisk, och skapa dig en egen uppfattning.

Prissättning

Kolla på prissättning när du bokar en massage. Fundera på varför en massör t.ex. rear ut sig själv. Kanske är terapeuten bara nystartad och vill få upp synligheten och sänker sina priser till en början för att få in fler kunder, eller så behöver de fler kunder av en annan anledning. En 30 minuters massage brukar kosta runt 400 kr och för en timmes massage får du räkna med att betala minst 600-700 kr.

Alla våra massörer är noggrant utvalda av oss och har samtliga genomgått vår kvalitetssäkringsprocess. Hos oss ska du känna dig trygg när du går på massage! Vill du erbjuda massage till dina anställda? Läs mer om vårt koncept här, där dina anställda får gå på massage på våra mottagningar.



Relaterade inlägg